Resepi Perap Sate - Mohd Daharudin bin Haji Daud bin Haji Yusoff

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

Sunday, 7 January 2018

Resepi Perap Sate


Resepi Perap Sate


Bahan-bahannya :

- Ayam Sekor

- Ketumbar dgn jintan halus tu sangai dulu ye (sangai tu goreng tanpa minyak smpai kuning gitu..tak mo hangit)
- kemudian blendkan sampai halus

- Serai,bwang besar,bwang puteh,halia,cili kering blendkan sampai halus.

- Cili kering buang biji dia ya..kenapa bubuh cili kering?...Sebab nk bgi kemerahan sikit..

(artikel asal di banyakresepi.blogspot.my)


Ayam potong dadu

- Masukan semua bahan blend tadi gaulkan sebati...

- Bubuh gula,garam,perasa..

Dah siap gaul (Seperti Dalam Gambar)

Perapkan seharian.. kebiasaan kalau perap waktu siang, waktu malam dah boleh cucuk.

Lepas perap biar sekejap kat luar lepas tu simpan dalam peti ais.. tak mahu tempat beku ye...

Ok hasil cucukan sedia untuk di bakar..

Selamat mencuba..

Dimuat turun oleh : Mohd Daharudin bin Haji Daud bin Haji Yusoff

No comments:

Post a Comment

Post Bottom Ad